Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Sajtótájékoztató (2017. 05. 17.)

Share Button

A hitelességet nem a nagy szavak, hanem a cselekedetek mutatják. A politikai erők egy része hataloméhségében hízeleg a választóknak. Ilyen például a 13. havi nyugdíj visszaadásának ígérete.

2017-05-17

A szocialisták kormányzásuk idején úgy módosították a vonatkozó szabályozást, hogy az induló nyugdíj 8 százalékkal alacsonyabb volt, mint előtte. A nyugdíjasokat hátrányosan érintő intézkedések közül meg kell említenünk, hogy háromszorosára nőtt a gáz ára, s külföldiek kezébe kerültek a patikák, multik nyerészkedtek az idősek gyógyszerein.

A szocialisták azt terjesztik a rezsicsökkentésről,  miszerint Európában az utóbbi két évben felére csökkent a gáz ára, de a kormány mégis ugyanazzal a drága tarifával adja a magyar embereknek, ami szerintük “pofátlan nyerészkedés”. Ez az állítás a közéletben eluralkodó sajátos stílust mutatja, amelynek tartalma ugyanakkor hazugság. Az Eurostat jelentésében is szerepel, hogy az unión belül a magyar gázárak az alacsonyabbak között vannak. Még a HVG május 15-i száma is kitér rá, hogy a gáz ára a negyedik, az áram ára a második legalacsonyabb az unióban. Ennek fényében enyhén nem hiteles a szocialisták nyilatkozata.

A hitelességet a cselekedetek mutatják, s a 2018-as költségvetésben az élelmiszerek áfájának csökkentése, 3 százalékos nyugdíjemelés, a gazdasági növekedés fényében nyugdíjprémium kifizetése szerepel. Ezek a megfelelő üzenetek a nyugdíjasoknak.