Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A frakciószövetség lillafüredi kihelyezett ülése

Share Button

A frakciószövetség kihelyezett ülése számomra lehetőség és élmény volt. Lehetőség, hogy a szakértők, szakpolitikusok és kormányzati tisztségviselők szavain keresztül áttekintsük az összes fontos területet.  szünetek és esti beszélgetések pedig alkalmat adtak a körzeti ügyek megbeszélésére. Élményt jelentett, hogy minden hozzászóló és beszélgetőpartner felelős gondolkodást mutatott. Az MTI hír ad némi betekintést a legfontosabb témákról, de röviden ezen a felületen is összefoglalom.

 

1. Parlamenti vitanapot kezdeményez a Fidesz-KDNP a migrációról, a kötelező betelepítési kvótáról. A magam részéről ezt azért tartom fontosnak, mert látható, hogy a közbiztonság jelentősen romlott Nyugat-Európában, a kötelező betelepítési kvóta terve a kultúrára és a biztonságra nézve is veszélyes. A háború sújtotta embereket a lehetőségeinkhez mérten segítenünk kell, de alapvetően a szülőföldjük közelében. E tekintetben ne feledkezzünk meg a kárpátaljai magyarokról sem, akik szintén nehéz időket élnek.

2. Az oktatás ügyében úgy gondoljuk, hogy a meghirdetett kerekasztal nagy reményekre jogosít. Olyan iskolában kell gondolkodnunk, ahonnan a gyermekek versenyképes tudással és a tisztességes élet esélyével kerülnek ki.

3. Nagy jelentőségűnek tartjuk az otthonteremtési programot, amelynek célja a családok támogatása, a gyermekvállalási kedv növelése és a gazdaság élénkítése.

4. Bár erről a médiában kevesebb szó esett, fontosnak tartjuk az építésügyi bürokráciacsökkentést is, azon belül a 300 négyzetméternél kisebb ingatlanok építésügyi engedélyezési kötelezettségének eltörlését. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy bárhogyan épülhetnek majd ezek az ingatlanok, hiszen a helyi és országos szabályok továbbra is érvényesek. Azonban ezután nagyobb felelősség hárul a tervezőkre.

Lillafüred3