Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A KDNP balatonfüredi frakcióülése (2016. 09. 07-09.)

Share Button

A sajtótájékoztatón ismét elmondtam, hogy a migráció kapcsán kettős felelősségünk van, a kormány a határvédelmet és a szülőföldön segítést támogatja. El kell gondolkodnunk arról, mit jelent segíteni a rászorulókon, elsősorban a határainkon belül, de lehetőségeink szerint a határokon kívül is. Természetesen a következő ülésszak gyakorlati teendőiről is szó esett.

harrachpeter_tom_2033

A Fidesz-KDNP-pártszövetség évadnyitó balatonfüredi frakcióülését megelőzően a kereszténydemokrata képviselőcsoport külön is ülésezett, a tanácskozásunk napirendjének első helyén  a migránsválság szerepelt, amely valódi nemzeti ügy, pártpolitikán felül álló kérdés.

Migránsügyben az önvédelem Magyarország szuverenitásának, a kultúránk, az otthonaink, a biztonságunk, az életformánk védelmét jelenti egy terjeszkedő, sőt hódító kultúra képviselőivel szemben. Nyugat-Európa iszlámosítása már befejezett tény, de „Közép-Európának még van esélye. Ezért mondunk határozottan nemet a kényszerbetelepítésre.

Ugyanakkor védelmet is kell nyújtani az üldözötteknek: segíteni kell őket a szülőföldön maradásban, akik pedig már útra keltek, azoknak emberi körülményeket kell biztosítani. Ezért a közel-keleti keresztény családok megsegítésére egymilliárd forint támogatást biztosít a kormány.

Minden migráns valamiképpen áldozat: áldozata az embercsempészeknek, a helyi konfliktusokat előidézőknek és azoknak, akik becsalogatták őket Európába.

A vasárnapi munkavégzésről szóló kérdésre elmondtam: a KDNP ősszel törvénymódosítási javaslatot akar benyújtani a parlamentnek a munkavállalók érdekeinek védelme érdekében. Így például kezdeményeztük, hogy a jelenlegi egy szabad vasárnap helyett kettőt lenne kötelező biztosítani a kereskedelemben dolgozóknak. Emellett a KDNP javaslata szerint vasárnaponként senkit sem lehetne nyolc óránál többet dolgoztatni.