Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Ajándék kárpátaljai magyar családoknak

Share Button

A KDNP frakció munkatársai ajándékokat adtak át a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyar családok képviselőinek. Részletek a cikkben!

karpatalja

A kereszténydemokrata képviselőcsoport tagjai nem csak politikai színtéren vállalnak közösséget a határon túli magyarsággal, hanem személyes kapcsolatokon keresztül is erősítik a nemzeti összetartozást.

A kárpátaljai magyarság az utóbbi években sok szempontból még a korábbinál is nehezebb helyzetben van – a magyar anyanyelv megőrzése az oktatási rendszer átalakítása miatt csak a családok felelősségvállalásán múlik, nagy az elvándorlás, nehéz a megélhetés. A kialakult szociális krízis enyhítése összhangban áll a képviselőcsoport külhoni magyarok iránti elkötelezettségével és politikájával. Az erkölcsi támogatáson túl a szorosabb együttműködés kiépítése és a segítségnyújtás lehetőségeinek feltérképezése is fontos. Ennek egyik állomása volt az a találkozás, amelyre november elején Beregsurányban került sor kárpátaljai családokkal és a Kárpátaljáért Területi Jótékonysági Alapítvány képviselőjével.

A helyzet áttekintése után a frakció összességében mintegy 3,6 tonna tartós élelmiszert ajándékozott a családoknak.