Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Lakossági fórum, Vecsés

Share Button

Az ellenzékben csak hatalomvágy van, kormányképesség nincs.
Megnyilatkozásaikban csupán hatalomtechnikai elemek láthatók, amiknek egyetlen célja a kormány leváltása, a hatalom megszerzése. Ennek érdekében vádakat kreálnak és gyűlöletet szítanak. Folyamatosan nyomják a lejárató rágalmakat, amiket legfeljebb egy-egy megvalósíthatatlan
ígérettel szakítanak meg. Ezzel szemben a kormányoldal a nemzet és Európa számára legfontosabb sorskérdéssel foglalkozik, a migránsáradat megfékezésével és támogatóinak megállításával.

vecses3

Ebben a helyzetben meg kell vizsgálnunk a két oldal kormányzásának következményeit és mindenekelőtt kormányképességüket. Véleményem szerint az utóbbinak négy fontos követelménye van: egységes és hiteles jövőkép, karizmatikus vezető, nemzeti elkötelezettség, a teljesítmény általi hitelesítés.
• az érintett politikai erő egysége, közös jövőképe: Ez a kormányoldalon vitathatatlanul megvan, az ellenzék töredezettségét látjuk, közös programját még maguk sem tudják elképzelni.
• karizmatikus vezető: A miniszterelnök vezetői alkalmasságát senki nem vonja kétségbe, a másik oldalon ilyen nincs, legfeljebb egy színes egyéniség, akinek azonban kormányzásáért Magyarország drága árat fizetett.
• nemzeti elkötelezettség: Erről szól a jelenlegi kormány patrióta gazdaságpolitikája, Magyarország biztonságának és érdekeinek képviselete. Az ellenzék több képviselője idegen zsoldban áll, támogatja azokat a törekvéseket, amelyek a nemzetállamok gyengítésére, és az európai egyesült államok megteremtésére irányulnak. Nem fontos számukra a migránsáradat megfékezése.
• az eddigi teljesítmény hitelesítő ereje: Az Orbán kormány kihúzta a Gyurcsány félre kátyúból az ország szekerét. Megszüntette az állam, az önkormányzatok, és a polgárok súlyos eladósodottsága miatti bénultságot, növekedési pályára állította gazdaságot, csökkentette a munkanélküliséget, növelte a béreket, támogatta családokat, egyszóval élhető, rendezett világot teremtett. Ezzel szemben az ellenzék egy része már bizonyította mire képes (gazdasági hanyatlás, többszörösére emelt energiár, elvett 13. havi bér és nyugdíj…). Másik része megvalósíthatatlan ígéretekkel ötletel.

vecses2