Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Az ENSZ migrációs paktum elfogadásáról

Share Button

A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint nem az elvándorlás lehetőségét kell minél egyszerűbbé tenni, hanem helyben kell olyan lehetőségeket teremteni, amelyek emberhez méltó, békés életet nyújtanak mindenkinek.

migracio

Az ENSZ globális migrációs csomagja nem ad megoldást az üldözött vagy gazdasági nyomorban élők problémájára. Hamis illúziót keltve, a jobb élet reményében egy új helyszínen ígérnek jólétet, biztonságot, ezzel milliókat sodorva veszélybe. A család és a szülőföld kényszerű elhagyása ugyanis az egyén életében törést okoz, társadalmi méretekben pedig súlyos konfliktusokhoz vezethet.

A kereszténydemokraták elkötelezettek abban, hogy segítsék az arra rászorulókat, ezért is támogatják a magyar kormány a Hungary Helps programot. Az adott helyszínen kell munkát, oktatást, szabad vallásgyakorlást biztosítani, ez jelentheti a megoldást és nem a tömeges bevándorlással járó új problémák generálása.

Felelős politika csak az egyének és a nemzet biztonságnak megőrzését szem előtt tartva lehetséges, ezért nem fogadható el az ENSZ migrációval kapcsolatos döntése, amely kiszámíthatatlan, előre nem látható feszültségeket okozhat.

Kereszténydemokrata Néppárt