Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Kampányesemény az Országgyűlés keddi rendkívüli ülése

Share Button

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) értékelése szerint kampányesemény az Országgyűlés keddi rendkívüli ülése.

parli

A kisebbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az ülés az ellenzék számára alkalom, hogy vitassa a migránsáradattal szembeni önvédelmet. Furcsa ellentmondás, hogy azok teszik ezt, akik bevándorláspártiak – jegyezték meg.
Rámutattak: a kereszténydemokraták véleményét kezdettől fogva elvi szempontok határozták meg, s már 2015-ben úgy fogalmaztak, hogy minden politikusnak kettős felelőssége van. Egyrészt felelősek Európa kultúrájáért és a magyar emberek biztonságáért, másrészt a segítségre szoruló emberért.
Kitértek arra is, hogy különbséget tettek az életét mentő üldözött és a gazdasági bevándorló között. A KDNP szerint a kormányzat önvédelmi tevékenysége mindenki által ismert és vitathatatlan. A segítséget kérő valóban üldözöttnek védelmet adni pedig alapvető emberi kötelesség. A krízishelyzet elmúltával haza kell őket juttatni és segítséget adni otthoni életük újrakezdéséhez. A magyar állam erejéhez mérten ma is ezt teszi a háború után hazatérő elüldözött keresztény közösségekkel – rögzítette a kisebbik kormánypárt.