Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

KDNP országos választmány 2018. 12. 01.

Share Button

Szombaton tartotta a KDNP az éves választmányi ülését, ami nem harsányan, de magabiztosan mutatta a párt jelenlétét és erejét a politikai életben.

20181201_-102

Az eseményen felszólaló politikusok megerősítették, hogy Magyarország és Európa keresztény gyökereinek, a nemzetállamok sajátos karakterjegyeinek megőrzése jelenleg egyedül a kereszténydemokrata politika alapjain lehetséges.

a KDNP Országos Választmánya elnöksége

A KDNP Országos Választmányának elnöksége: Gaal Gergely titkár, Firtl Mátyás, Bablena Ferenc és Latorcai János választmányi elnök (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Latorcai János, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmányának elnöke, az Országgyűlés alelnöke rávilágított arra, hogy a keresztény világnézeti alapú politizálás sikerének egyik legfőbb záloga a személyes hitelesség, aminek mércéje éppen ebben a politikai közösségben a legmagasabb.

a KDNP országos választmányi ülésén

Semjén Zsolt pártelnök, miniszterelnök-helyettes, Harrach Péter frakcióvezető, Rétvári Bence miniszterhelyettes (EMMI), a KDNP alelnöke, Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő, Nacsa Lőrinc frakciószóvivő, az IKSZ elnöke és Varga László nyugalmazott református püspökhelyettes a KDNP országos választmányi ülésén (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Latorcai János szerint képesnek kell lenni mindenkinek a megszólítására, akinek fontos a keresztény kulturális értékek megtartása és az európai nemzetek jövője.

Latorcai János

Latorcai János, a KDNP Országos Választmányának elnöke nyitotta meg a testület ülését (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Harrach Péter frakcióvezető köszöntőjében bemutatta a választások után alakult új parlamenti képviselőcsoport elmúlt időszakban végzett munkáját. Említést tett a képviselők parlamenti felszólalásaiban érintett főbb témákról.

Harrach Péter

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A kereszténydemokrata társadalmi kapcsolatok erősítése érdekében tett lépések mellett kiemelte a közösségi médiumokon keresztüli kommunikáció egyre aktívabb használatát is.

a KDNP országos választmányi ülésén

Semjén Zsolt pártelnök, miniszterelnök-helyettes a legfontosabb aktuálpolitikai kérdéseket ismertető beszédében kifejtette, hogy a hazánkat kormányzó pártszövetség stabil világnézeti alapjait, a történelmi kereszténydemokrata eszmeiséghez való kötődését a KDNP hivatott biztosítani. A párt politikusai és szakemberei fontos területeken vesznek részt a gyermekes családok megerősítését, az ország biztonságát kiemelten kezelő kormányzati munkában.

Semjén Zsolt

Ezzel hozzájárulnak a korunk legfontosabb kihívásaira adott, Európa többi országa számára is példamutató megoldások kidolgozásához. A 2019-es év feladatairól szólva a miniszterelnök-helyettes kiemelte, hogy a májusi EP-választásnak komoly tétje van Európa és hazánk jövője szempontjából.

a KDNP országos választmányi ülésén

Vejkey Imre frakcióvezető-helyettes, Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumi elnöke és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Az őszi önkormányzati választások kapcsán a megyei közgyűlésekben, nagyvárosokban és kisebb településeken egyaránt szép számmal tevékenykedő KDNP-s politikusok lehetőségeiről is beszélt.

a KDNP országos választmányi ülésén

A közel háromszáz fő részvételével zajló esemény zárásaként Nacsa Lőrinc IKSZ-elnök felhívta a figyelmet a politikába csak most bekapcsolódó fiatalabb nemzedék közéletbe való bevonásának fontosságára.

Nacsa Lőrinc

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, a KDNP frakciószóvivője (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Az ifjúsági kereszténydemokraták vezetője külön hangsúlyozta a családokkal foglalkozó nemzeti konzultáción való részvétel jelentőségét.

a KDNP országos választmányi ülésén

A KDNP december 1-jei országos választmányi ülés résztvevőinek egy csoportja. Középen Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő (KDNP Fotó: Váli Miklós)