Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Keresztény Civil Fórum – KDNP 75

Share Button

A keresztény politika és a keresztény politikusok feladatairól beszéltem ma a KDNP alapításának 75. évfordulója alkalmából rendezett keresztény civil fórumon. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy politika világában valaki a keresztény utat válassza. Egyrészt azért, mert a jelző kötelez, ennek meg kell felelni, másrészt, mert ma sok támadás éri azt, aki a keresztény értékrendet következetesen képviseli.

Az emlékülés elején elmondtam: nagy bátorság kell ahhoz, hogy a politika világában valaki ma a keresztény utat válassza. A jelző kötelez, ennek meg kell felelni. Ma sok támadás éri azt, aki a keresztény értékrendet következetesen képviseli.

Keresztény politikusnak az nevezhető, aki a magánéletében elkötelezett keresztény, közéleti tevékenysége során pedig egyháza társadalmi tanítását képviseli.

A keresztény politikusokat két oldalról támadják. Balról, az ateista kioktatók, akik saját bevallásuk szerint sem hívők, de kioktatnak arról, hogyan kell egy kereszténynek viselkednie. Jobboldalról pedig a jó szándékú, de naiv, a politika világa iránt érzéketlen hívők, akik nem tudják, hogy a keresztény elvszerűséget a politikai megvalósíthatóság keretén belül tudja képviselni a keresztény politikus.