Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Napirend előtti felszólalása a családi életre nevelésről – 2018.11.26.

Share Button

A Parlamentben is elmondtam: támogatjuk, hogy kerüljön a Nemzeti Alaptantervbe (NAT) a családi életre nevelés témája. A KDNP a felelős párkapcsolat mellett áll, elutasít minden erőszakot, és azt vallja, hogy férfinak és nőnek azonos és sérthetetlen a méltósága.

hp

A kereszténydemokrata képviselőcsoport vezetője hangot adott azon véleményének: a keleti ember családban él és gondolkodik, azt támasznak tekinti, megéli a gyermekvállalás örömét, míg nyugaton az értékrendben „lecsúszott” ez az intézmény. Példaként hozta fel, hogy egy felmérés szerint a negyvenes nemzedék kétötöde gyermektelen, harmada pedig nem él párkapcsolatban.

A felelős párkapcsolatról kell, hogy halljanak a gyerekek, és akkor nyilván más lesz a családok helyzete is – jelentette ki. Hozzátette, ez egyszerre szolgálja a nemzet fennmaradását és a családok boldogságát.

Válaszában Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára megemlítette: több ezer oldalnyi javaslat érkezett már be a NAT most zajló konzultációja során, köztük az a – tízezernél több aláírással támogatott – kezdeményezés, amely az alaptanterv részévé tenné a kérdést.

Családbarát országgá akarjuk tenni Magyarországot – fogalmazott az államtitkár, megemlítve azt is, hogy családtámogatásokra több mint kétszer akkora összeget fordít évente a kormányzat, mint 2010 előtt irányító elődei.

A teljes felszólalás Rétvári Bence államtitkár válaszával együtt itt megtekinthető: