Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Őrbottyán, augusztus 20.

Share Button

Őrbottyán augusztus 20-ai rendezvényén elmondtam: amikor ma nemzetben, közösségben és hagyományos értékekben gondolkodunk, akkor tudnunk kell, hogy meg kell küzdenünk ezekért. Nem létezik multikulturális, csak sokszínű állam, mi itt is sokfélék vagyunk! Két, három, vagy többféle kultúra egymás mellett élése nem lehetséges, ezt láthatjuk ma Európában is. Keresztény értékeinket, hazánk függetlenségét, a belső normák által rendezett világunkat meg kell őriznünk és tovább kell adnunk a következő nemzedékeknek.

20170819y_-294

Rétvári Bence arról beszélt, hogy a globalizáció mellett egy másik külső veszéllyel is szembe kell mostanában néznünk, ez pedig a modern kori népvándorlás. Sokszor hangzik el ma, hogy tiszteletet kell mutatni a határainkhoz érkező, segítséget kérőkkel szemben, de nekik is tiszteletet kell mutatniuk a magyar törvények iránt, a magyar nemzet iránt, a magyar kultúra iránt, a magyar gazdaság iránt, vagy a magyar közbiztonság érdekeiért.

A határokon szolgáló rendőröket és katonákat korunk végvári vitézei, nekik köszönhető, hogy Magyarország ma biztonságosabb, mint Európa sok más állama, és nem kell olyan terrorcselekményektől félnünk, mint a barcelonai, londoni, vagy a párizsi támadások.

Az EMMI államtitkára szerint nem helyes, hogy Európában egyesek arra törekszenek, hogy az elfogadást önfeladássá változtassák, amivel az európai identitást is gyöngítik. A nemzeti identitás az, amely valamelyest megkülönbözteti a nemzeteket, a keresztény alapokon létrejövő jogrendszer, filozófia, gondolkodás és etika pedig az, amely összeköti őket Európában.

20170819y_-24 20170819y_-31